Mihela Nanut

Moje ime je Mihela, prihajam iz severne Primorske in sem mama dvema otrokoma, fantku in deklici. Sem doula, spremljevalka med nosečnostjo, pri porodu in po porodu. Pomagam in svetujem tudi pri težavah z dojenjem. 


Po izobrazbi sem diplomirana medicinska sestra, imam izkušenje z delom tudi v porodnišnicah in z novorojenčki. Zaključujem magistrski študij iz Zgodnjega učenja na Pedagoški fakulteti. Že od malih nog sem oboževala dojenčke in otroke, zato sem veliko ur prostovoljnega dela namenila prav njim.
Rada sem v stiku z naravo, zato se ukvarjam in izobražujem na področju zdravilnih zelišč, aromaterapije, da bom lahko še bolj podpirala nosečnice in mamice.


Tudi sama imam prvo izkušnjo poroda v porodnišnici brez doule. Ker je bila taka, da se jo bolj z grenkobo spominjam, sem v drugi nosečnosti poiskala pomoč doule in babice ter rodila doma. Doživela sem, da je lahko porod tudi srečen in lep.


Vem kako je pomembno, da ima ženska pravo podporo in kako zelo zaznamuje travmatična porodna/poporodna izkušnja. Vem tudi, kako je pomembno, da ženska rodi tako, kot si sama želi – zato popolnoma podpiram informirane odločitve in želje vsake ženske. Pa je lahko to odločitev za porod z epiduralno, s carskim rezom, v porodnišnici, doma…
S srčno in materinsko pozornostjo želim podpirati ženske in pare pri prehodu v starševstvo.

Moji kontakti

+386 40 608 879

nanutmi90@gmail.com

Mihela Nanut
Linea Nigra – podpora v materinstvu