Danaja Simonič

Sem mamica dveh čudovitih deklic. Skupaj z možem živimo v Kamniku. Moja ljubezen do dela z otroki se je kazala že v zgodnjih otroških letih, ko sem z veseljem poskrbela in zabavala mlajše otroke. Kasneje sem to nadgradila še s splošnim delom z ljudmi, že od študentskih let. Tukaj sem se našla. Delo z ljudmi in marketing.

Imela sem priložnost delati z otroki in njihovimi starši v poporodnem obdobju in najbolj sem začutila delo z mamami. Pogovor, toplina, pomoč, sočutje… to je tisto, kar menim, da lahko dam in s tem tudi največ pomagam. Kasneje sem delala v vrtcu, kjer mi je bilo tudi zelo lepo.

Svojo prvorojenko sem rodila leta 2016. Na porod in poporodno obdobje se nisem pripravljala in sem bila prepričana, da manj vem, bolje je. Izkušnja ni bila preveč prijetna, čeprav sva bili z deklico povsem zdravi in brez posebnosti. V srcu pa se je naselilo tisto vprašanje: ‘Ali je možno še kako drugače?’ Verjamem, da so me informacije same našle. Začela sem raziskovati naravni, fiziološki porod.

Drugorojenko sem nameravala roditi doma, na koncu je sicer nisem, saj sem rojevala med epidemijo (v času prepovedi) in 12. dni čez rok. Vseeno pa je bil moj drugi porod – ravno zaradi podpore izbrane babice (tudi v vlogi doule) in priprave z njo – čudovit in me je opolnomočil, ne potrl. Posledično je bila tudi porodniška lahkotnejša in lažje sem premagovala izzive, ki so prišli.

Zaradi vsega tega sem se odločila, da se izobrazim kot doula. Staršem in djenčkom želim nuditi pogovor, toplino, pomoč, sočutje… Vsakomur privoščim in želim porod, kot si ga sam želi in sproščeno, lepo poporodno obdobje ter celotno pot starševstva.

Moji kontakti

+386 40 282 825

danaja.simonic@gmail.com

Danaja Simonič

Mami in ati na solati