Blessingway – blagoslov matere

Blessingway obred izvira iz indijanskega plemena Navajo. V prevodu pomeni  blagoslov matere- intimen, globok in prekrasen dogodek na katerem se posvetimo nosečnici ter jo napolnimo z ljubeznijo, smehom in veseljem, da bo v času poroda imela moč, da pospremi novo življenje na ta svet.

Blessingway obred se ne fokusira na materialne stvari, raje se osredotoča na občutke, čustva, počutje mamice, globino materinstva in starodavna znanja žensk.

Nosečnici lahko Blessingway pripravijo prijateljice in sorodnice. Ponavadi za vodenje blessingway obreda pokličejo doulo ali babico, ki ima znanja o modrosti maternice in ta znanja deli dalje v obliki obredov.

Pomembno je, da so na obred povabljene samo ženske, ki jih mamica želi ob sebi in jim zaupa.

Obred se prične z ženskim krogom. Krog je starodaven prostor, kjer so si ženske zaupale največje skrivnosti, znanja, recepte o zeliščih, nasvete o porodu. Vsaka v krog prinese svoje in vsaka iz kroga dobi tisto, kar rabi. Sledijo obredi povezovanja,  razvajanja, darovanja, poslikava s kano… .Za bodočo mamico se ustvari prostor, v katerem je ljubljena in občudovana. 

 V času nosečnosti smo ženske še posebej ranljive,  željne smo globjih odnosov in stikov z našo žensko energijo. Blessingway nas podpre, odpre vrata v svet prednic, ženske moči. In kaj je sploh lahko večje darilo, kot zavedanje o lastni mogočnosti? Podarite to darilo sebi ali svoji prijateljici ter ji ustvarite spomine, ki jih nikoli ne bo pozabila.

Galerija: